Grada & The Lounge Factory

Jazzy, Funky, Lounge

 

Je wilt een leuk feest, je hebt een breed publiek dat een goede smaak heeft, je wilt een band die niet standaard is. Grada Jansen, pop- en jazz zangeres, zingt met een verleidelijke, relaxte timing passioneel en met veel dynamiek. Het repertoire  bestaat uit popsongs die anders veelal  verrassend gearrangeerd zijn soms jazzy dan weer funky. Laat je verrassen. Haar band bestaat uit  professionele muzikanten die gevormd zijn door invloeden uit de jazz, lounge en funk. Jouw feest begint sfeervol en eindigt met een uitgelaten stemming.

Je gasten maken een onderscheidende performance mee die ze niet snel zullen vergeten. 

Inzetbaar voor feesten, theater, festivals.

 

.

 

 

Grada Jansen

Heeft haar roots in de Pop en Jazz. Zij zingt met een relaxte, verleidelijke timing, passioneel en met veel dynamiek. Zij heeft een onvoorwaardelijke liefde voor muziek. Door haar grote drive en passie, coaching door bekende vocalisten en veel bühne ervaring is Grada uitgegroeid tot een zangeres van formaat. Ze is veelzijdig, met een geheel eigen sound en weet het publiek aan zich te binden vanaf de eerste noot. Grada is een echte performer voor wie ‘performing’ betekent ‘voor het publiek’ en ‘met het publiek’. Ze zingt, vertelt en presenteert waardoor de songs een diepere betekenis krijgen. De songs met een geraffineerde mix van jazz en pop worden door Grada op een geheel eigen wijze vertolkt. Haar streven naar schoonheid en perfectie is oprecht.                                                     

Guido van der Sluis

In zijn spel en unieke sound zijn duidelijk invloeden terug te horen uit Blues, Jazz en Jazzrock. Guido speelt daarnaast ook nog diverse andere stijlen alsof hij er mee geboren is. Hij heeft de passie van de blues muzikanten van weleer en het strakke duidelijke van een Nederlandse Ingenieur, wat Guido er voor de sport ook nog even bij doet. Hij is ons intellectuele brein en weet warmte met opzwepende wendingen en strakke timing te combineren. Hij heeft zijn sporen verdiend als sessie gitarist en producer en heeft meegewerkt aan theater producties zoals The Wizz, Macbeth, Grease etc.  

 

Edwin van Huik

Edwin is het kloppende hart van onze band. Een bassist zoals je zelden hoort. Edwin is een uiterst muzikale en intuïtieve muzikant. Zijn grooves zijn werelds. Ook zijn sound en feel zijn van ongekende klasse. Hij weet van nature het sensuele in onze muziek een plaats te geven. Naast bassist is Edwin professioneel songwriter, bass designer en journalist.  Hij speelde o.a. met Vitesse, Lange Frans & Baas B, Kaz Lux, Roel and the Gang, Imi Rtist en Gar du Nord. Edwin is oprichter en eigenaar van Bass Connection in Hilversum. 

Gertjan Essenstam

Gertjan Essenstam werkt sinds 1987 als professioneel muzikant en producer. Enige wapenfeiten: het winnen van de Grote Prijs van Nederland met Hole in One in 1994 samen met Ferry Corsten en Marcel Hol, het verzorgen van geluidsdecors en tunes van onder andere de Wereldhavendagen in Rotterdam, het Millenniumlied (gemeente Rotterdam), muziek voor de openingsceremonie van de Koninkrijk spelen in 2001, orkestbanden voor kleinkunst en theater (Guido Weijers en anderen) en het arrangeren en produceren van cd’s voor diverse artiesten. Gertjan is ook werkzaam in de muziekindustrie. Onder andere Nord Keyboards uit Stockholm maakt graag gebruik van zijn expertise op het gebied van klanksynthese en user – interfaces.

Bill Honing

Wat zou The Lounge Factory zijn zonder onze verbindende schakel Bill? Zijn spel is passievol, dynamisch en groovy tegelijkertijd. Bill speelde al op jonge leeftijdsamen met zijn broer Henkjan op de piano en zijn andere broer Yuri op saxofoon. Hij was finalist bij het ‘Laren Jazzpodium’  met het P.O. Kwartet. Drumde  o.a. bij Cheyenne met zangeres Julia Loko en de Jimmy Belmartin Band. In de studio werkte hij met o.a. American Gypsy, Viola Wills en Diesel. De laatste 15 jaar speelde hij in bekende coverbands zoals Hot Issue, de Nova showband, Hotleggs en Hour of Power. ‘Bill is een veel gevraagd slagwerker. Naast in The Lounge Factory speelt Bill nog in diverse andere bands en heeft hij zijn eigen drumpraktijk.